Opperdoezer Ronde

Topkoks zweren erbij, overal in het land smult men ervan: de Opperdoezer Ronde. Niet gewoon vroege aardappeltjes, maar een delicatesse. Natuurlijk te koop bij DekaMarkt, onder andere van het land van Tuinderij Zwaan.

opperdoezer

Culinair uit West-Friesland

Deze aardappel komt uit het West-Friese dorp Opperdoes. Ze hebben een Beschermde Oorsprong Benaming (BOB), wat betekent dat alleen aardappels die binnen een straal van 1 km om de kerk van Opperdoes worden geteeld, Opperdoezer Ronde mogen heten. De wat hoger gelegen, lichte zavelgronden van dit Noord-Hollandse plaatsje geven de aardappelen hun specifieke smaak. Eet de Opperdoezer Ronde in de schil, dan zijn ze extra lekker.

 

Kijken bij onze teler Koos Zwaan

Meer weten over onze Opperdoezer Ronde aardappelen? Kijk mee met ons bezoek aan onze teler Koos Zwaan in Opperdoes.
 

teler
Afspelen
Maak dit lekkere recept met Opperdoezer Ronde

De lekkerste wijn bij de Opperdoezer? Dat is niet te zeggen. Aardappelen zijn neutraal van smaak; daar past elke wijn bij. Het zijn de andere ingrediënten die de smaak bepalen. Bij een salade een frisse wijn als Sauvignon Blanc van Dominique Duclos, bij een taartje met spek juist een volle, zoals de Valgrande Chardonnay. Opperdoezers uit de oven zijn lekker met een lichte rode wijn als Sensi Chianti.

Lekkere wijn
bij de Opperdoezers

Alles over onze telers

Benieuwd naar de herkomst van nog meer producten? Bekijk meer.