Chef-koks opgelet

Wil jij verrassen met een sterrenmenu uit eigen keuken? Bij DekaMarkt hebben we een speciaal luxe vlees assortiment. Afkomstig uit onze eigen slagerij en ideaal voor op de BBQ. Informeer bij jouw winkel naar de mogelijkheden. Het assortiment kan namelijk per winkel verschillen en is niet in alle winkels verkrijgbaar.

DM_Vlees leaflet WEB_(150 DPI)nw

Van welk deel van het rund komt het?

 1. Biefstuk is een mals stuk mager vlees uit de bil van de achtervoet van het rund. Het is het lekkerst om biefstuk rosé te eten.
 2. Kogelbiefstuk is nog iets malser dan de gewone biefstuk en komt uit de kogel van de bovenbil uit de achtervoet van het rund.
 3. De ribeye wordt gesneden van het ribstuk van het rund, maar dan zonder het bot. Het wordt ook wel Ribeye steak genoemd. Het wordt gegeten als een biefstuk maar het vlees is gemarmerd met vet.
 4. De bavette is de dikke rand vlees uit de flank van het...

Van welk deel van het rund komt het?

 1. Diamanthaas is een smakelijk mals stuk vlees uit de voorvoet van het rund. Het is een langwerpig stuk vlees en weegt meestal tussen de 350 en de 500 gram.

 2. Picanha is het staartstuk van een rund. Dit deel van het rund is weinig in beweging, waardoor het werkelijk zo mals als boter is. En door de mooie vet laag zeer smaakvol.

 3. Ossenhaas heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund.
 4. De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende...
DM_Vlees leaflet WEB_(150 DPI)2
DM_W21_WEB_9

Flat Iron steak

Dit vlees komt van de sucade van het rund. De dikke zeen is er tussenuit gehaald. Je houdt dan een heerlijk mals, sappig maar vooral smakelijk stuk vlees over dat je als steak bereidt.

Varkensribroast

De rib roast is een ribeye waar het bot nog aan zit. Je kent dit mooie stuk vlees ook wel als tomapork of tomahawk steak van het varken. Deze ribroast is heerlijk gekruid met een rub van gerookte paprika. Een lekker en stoer stuk vlees.

DM_W21_WEB_12

Voor het beste resultaat

 • Haal het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast.
 • Kruid het vlees kort voor het bereiden of marineer het.
 • Bak het vlees aan beide kanten om en om, kort op hoog vuur.
 • Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat het nog even rusten. Zo voorkom je dat alle vleessappen weglopen.

Meten is weten

Je kan ook een kerntemperatuur-meter gebruiken. Deze geeft tijdens het bakken exact aan wat de temperatuur is van het vlees. Op kerntemperatuur.com vind je een goed overzicht. Zo weet je precies hoe gaar je vlees is en zet je altijd een heerlijk stuk vlees op tafel.

 

 

DM_W21_WEB_11

Buikspek

Buikspek is een combinatie van vet en vlees: veelzijdig, sappig en zonder zwoerd. Geschikt voor allerlei verschillende bereidingswijzen.

Lamsbout

Lamsvlees herken je aan de unieke smaak. De lamsbout komt van de achterbout van het lam. Voor jouw gemak is het bot al verwijderd. Lamsbout past vooral in voorjaarsgerechten.

DM_W21_WEB_10