Spaaractie is afgelopen

Je kan niet meer sparen voor hoge korting op stijlvol bestek van kwaliteitsmerk MasterChef©. 

Wat is er zo speciaal aan het MasterChef bestek?

Het MasterChef roestvrijstalen bestek is ideaal voor dagelijks gebruik, maar ook voor speciale gelegenheden. Daarbij is er keuze uit zilverkleurig en goudkleurig bestek en past het zowel bij een klassiek als een modern aangeklede tafel.
Van het zilverkleurig bestek zijn er naast het diner bestek en het voorgerecht bestek, ook een 4-delige koffie-of theelepel set, een 4-delige taartvorkjes set en een 2-delige serveerset erbij te sparen.

Kan het MasterChef bestek in de vaatwasmachine?

Het bestek is vaatwasser bestendig, maar voor een langer behoud wordt geadviseerd om het bestek met de hand af te wassen. Omdat agressieve chemicaliën uit vaatwasmiddel het oppervlak van roestvrij staal kunnen beschadigen, wordt aangeraden om het bestek met de hand te reinigen onder stromend water met een mild reinigingsmiddel. Droog het bestek voorzichtig af met een doek en bewaar het op een veilige plaats.

Wat is de staalsoort van het MasterChef bestek?

De samenstelling van het roestvrijstaal van het MasterChef bestek is 18-0. Deze staalcode 18-0 betekent 18% chroom en geen aandeel nikkel. De producten die gemaakt zijn van dit materiaal zijn bestand tegen corrosie en van goede kwaliteit.

Wat kan ik doen als er roest op mijn bestek is gekomen?

Wanneer je het roestvrije bestek in de vaatwasser plaatst met voorwerpen die wel kunnen roesten, is er een mogelijkheid dat de roest overvliegt. Vooral wanneer het bestek na het wasprogramma langere tijd in de vaatwasser blijft liggen, dan blijft de vaatwasser lang dicht, nat en warm. Hierdoor hecht de roest zich makkelijker aan het bestek. Dit verschijnsel wordt vliegroest genoemd. Tips om dit te verwijderen zijn: laat het bestek weken in een mix van water en azijn. Maak het daarna schoon met een afwasborstel. Of laat het bestek weken in een mix van water en soda. Leg hierin een prop aluminiumfolie en maak het bestek daarna schoon met een afwasborstel. De vliegroest zal hiermee verdwijnen.

Wat is er zo speciaal aan de MasterChef gietijzeren pan?

De 24cm gietijzeren pan is voorzien van een emaillen antiaanbaklaag aan de binnenkant. Koken met gietijzeren pannen kost minder energie, omdat de warmte lang wordt vastgehouden en gelijkmatig wordt verdeeld. Door het geëmailleerde oppervlak is de pan gemakkelijk te reinigen.

Op welke temperatuur moet worden gekookt?

We raden aan om te sudderen op een middelhoog vuur dat geleidelijk wordt afgebouwd. Door de goede warmteverdeling van gietijzer is het niet nodig om op hoge temperaturen te koken. Maar als u op hoge temperaturen wilt koken, moet u de temperatuur geleidelijk verhogen om een thermische schok te voorkomen.

Mijn vraag staat hier niet tussen, wat nu?

Neem contact op met de klantenservice van DekaMarkt via het contactformulier of neem telefonisch contact op via 088-313 5555.

Hoe werkt de garantie na de actie?

Na afloop van de spaaractie kun je een melding aanmaken via het contactformulier op onze website.

Wat is “MasterChef”?

MasterChef is een wereldwijd tv-fenomeen. Het meest succesvolle kookformat aller tijden, dat in meer dan 200 landen wordt bekeken.
Het concept is om mensen zonder professionele kookachtergrond tegen elkaar te laten strijden. De kookprestaties van de kandidaten worden beoordeeld door prominente chefs. Aan het einde van de show wordt de laatste deelnemer gekroond tot MasterChef. Als merk wil het consumenten over de hele wereld inspireren met de propositie dat gewone mensen buitengewoon kunnen koken en daarvan aan tafel kunnen genieten. Daarbij sluit de bestekrange perfect aan.

Het roestvrijstaal heeft een regenboogachtige vlek ontwikkeld, hoe kan ik deze vlekken verwijderen?

Deze kleuring staat bekend als wasmiddelkleuring en ontwikkelt zich zowel bij hand- als machinewasbeurten. Het treedt op wanneer het bestek niet voldoende wordt gespoeld in schoon water en de resten van reinigingsmiddel geleidelijk hard op het oppervlak drogen en een iriserende film creëren. Dit kan eenvoudig worden verwijderd met een milde rvs-reiniger en door middel van zacht wrijven.

Zijn de MasterChef producten volkomen veilig voor mijn gezondheid?

Ja, het roestvrijstalen bestek is volledig veilig en betrouwbaar te gebruiken in aanraking met voedsel. Het voldoet aan alle internationale kwaliteitseisen en -normen. Dit geldt ook voor de gietijzeren pan. De emaille pan met antiaanbaklaag is PFAS-vrij en gemaakt van natuurlijke materialen waardoor het geen chemische en giftige stoffen bevat.
De verpakkingen van zowel het bestek als de gietijzeren pan zijn 100% plasticvrij en duurzaam.

Kan de MasterChef gietijzeren pan in de vaatwasmachine?

Het wordt niet aangeraden om de pan in de vaatwasser te wassen. Het kan gemakkelijk worden gereinigd met elk gangbaar afwasmiddel en water. Gebruik geen zure reinigingsmiddelen of schuursponzen om de pan schoon te maken. Om hardnekkig vuil te verwijderen, raden we aan om het gietijzer met een beetje afwasmiddel in warm water te weken totdat alle resten kunnen worden verwijderd.

Welk keukengerei moet worden gebruikt om te koken?

De emaille coating is niet krasbestendig. Wij raden het gebruik van kunststof/siliconen of houtenspatels of lepels aan om krassen op het glazuuroppervlak te voorkomen.