Kruidenrub: kies de perfecte mix voor jouw barbecuefeest
Snel en makkelijk jouw vlees of vis voor op de barbecue perfect op smaak brengen? Gebruik dan een rub. Welke kies jij?
Wat is een rub?
Een rub is een grove blend van droge specerijen, kruiden, zout en suiker waarmee je een stuk vlees of vis op smaak brengt. Je kunt het zien als een alternatief voor een natte marinade. Een rub hoeft alleen minder lang in te trekken en is makkelijker te verdelen dan een gewone marinade. Handig!
Zo gebruik je een rub
- Dep het vlees of de vis droog.
- Strooi de kruiden er direct op, of masseer het vlees of de vis eerst in met olijfolie. Verdeel dan de gekozen rub gelijkmatig over het stuk, zodat iedere hap evenveel smaak krijgt.
- Wikkel in keukenfolie of in een afsluitbaar plastic zakje.
- Laat ongeveer 1 tot 2 uur in de koelkast intrekken, grotere stukken vlees wat langer.
Grillen maar!