Kruidenrub: kies de perfecte mix voor jouw barbecuefeest

Snel en makkelijk jouw vlees of vis voor op de barbecue perfect op smaak brengen? Gebruik dan een rub. Welke kies jij?

Wat is een rub?
Een rub is een grove blend van droge specerijen, kruiden, zout en suiker waarmee je een stuk vlees of vis op smaak brengt.  Je kunt het zien als een alternatief voor een natte marinade. Een rub hoeft alleen minder lang in te trekken en is makkelijker te verdelen dan een gewone marinade. Handig!

Zo gebruik je een rub

  1. Dep het vlees of de vis droog.
  2. Strooi de kruiden er direct op, of masseer het vlees of de vis eerst in met olijfolie. Verdeel dan de gekozen rub gelijkmatig over het stuk, zodat iedere hap evenveel smaak krijgt.
  3. Wikkel in keukenfolie of in een afsluitbaar plastic zakje.
  4. Laat ongeveer 1 tot 2 uur in de koelkast intrekken, grotere stukken vlees wat langer.

Grillen maar!

Beer Can Chicken rub

Speciaal ontwikkeld voor de lekkerste bierblik kip op de barbecue. Deze Beer Can Chicken rub kan ook prima met een blikje cola. Door de kip op een blikje bier of cola te zetten wordt de kip heerlijk mals. De authentiek Amerikaanse kruiden en specerijen zoals paprika, chili en groene kruiden geven de rub een intens aroma, terwijl de suiker zorgt voor een heerlijk gekarameliseerde buitenkant.

Burger & Sausage rub

Met een combinatie van klassieke smaken van paprika, ui, knoflook, peper maar ook foelie, nootmuskaat en peterselie maak je met deze Burger & Sausage rub ieder stuk gehakt, rund- of varkensvlees helemaal af. Mix het door het vlees en maak je eigen authentieke, lekkere burgers.

 

Caribbean Jerk rub

Je komt in tropische sferen dankzij de unieke smaak en samenstelling van deze Caribbean Jerk rub. Met onder andere zeezout, pikante pepers, grove bruine suiker, kruidige kaneel en tijm is deze rub perfect voor kip of varkensvlees. Strooi deze rub bijvoorbeeld over drumsticks en geniet van de heerlijke knapperige buitenkant van het vel en de zachte binnenkant. Ook heel goed geschikt voor het grillen van groenten.

Texan Steakhouse rub

Met de Texan Steakhouse rub breng je de Amerikaanse smaken naar jouw keuken! De koriander, knoflook, chilipeper, paprika en komijn zorgen voor een ware smaakexplosie. De mix van zoet, spicy en zout zijn heerlijk bij zowel kip, vis, schelp- en schaaldieren als rundvlees.

 

Peri Peri rub

Deze Peri Peri rub volgens authentiek Portugees recept bevat robuuste smaken zoals knoflook, chilipepers, mosterd en paprika. Perfect om een heerlijke kip Peri Peri mee te maken. Naast kip smaakt deze rub ook lekker bij verse vis en schelp- en schaaldieren. Probeer voor de verandering bijvoorbeeld eens een paella met gamba’s en de Peri Peri rub te maken.

Smokehouse BBQ rub

Een échte BBQ-smaakmaker met een mix van zoete en gerookte aroma’s. Gerookte paprika, gerookte chilipepers en zelfs gerookt zout: rokeriger wordt het niet. De bruine suiker geeft net dat kleine zoetje. Deze rub komt het beste tot zijn recht bij een mooi stuk rundvlees.