Vegetarisch

We eten met elkaar steeds iets minder vlees. En dat is goed nieuws! Minder vlees eten is beter voor je gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Toch blijft het lastig gevarieerd te eten en een voedzame maaltijd samen te stellen. DekaMarkt helpt je daarbij. Laat je inspireren door onze lekker recepten en maak deze eenvoudig vegetarisch door je vlees te vervangen.

vegetarisch vers

Vegetarisch vers

Met onze verse vegetarische vleesvervangers maken we het variëren extra makkelijk! Je kunt ze herkennen aan het nieuwe DekaVers vegetarisch label. We hebben de producten in eigen huis geproduceerd en ze zijn ontwikkeld op basis van de huidige trends. Zo zijn alle producten 100% vegan en met dezelfde gezonde basis, namelijk: erwten, tarwe of groenten.

Vervang je vlees of vis!

Een maaltijd zonder vlees. Voor de doorgewinterde vegetariërs heel normaal, voor anderen een groot gemis. Om het plekje op je bord op te vullen is daar de vleesvervanger. Het vervangt letterlijk de functie van vlees als maaltijdcomponent. Of het nu gaat om de aanwezige voedingsstoffen of de 'hartigheid', tegenwoordig heb je vleesvervangers in alle soorten en maten. Ook bij DekaMarkt.

 

 

Vleesvervanger
Vegetarisch koken

Vegetarisch koken

Vegetarisch koken hoeft niet moeilijk te zijn. En het is vaak net zo lekker en gezond als een dieet met vlees. Kies voor een vegetarisch recept of maak je favoriete recepten gewoon vegetarisch door een vleesvervanger te gebruiken. De vegetarische keuken biedt veel mogelijkheden. Ontdek de enorme veelzijdigheid van groenten of vleesvervangende producten!

Bekijk hier al onze recepten en laat je inspireren.

 

Wist je dat...

....Ongeveer 5% van de bevolking vegetarisch is?
Best klein deel van de bevolking. Maar, niet getreurd. Het aantal demitariërs groeit.

...Er ook demitariërs bestaan?
Demitariërs eten bewust minder vleesproducten.
...Als je één dag vegetarisch eet, je 1 maand douchewater bespaart?
En 1740 gram CO2 uitstoot. En 1 maand werk voor een boom. Het hangt natuurlijk af van hoelang je doucht en je stukje vlees.

Vegetarisch