Kidsproof

Heb je zin om te knutselen en ben je opzoek naar een knutselidee of wil je een leuke activiteit doen? Kijk hier rond, want deze pagina staat er vol mee. Ben jij dol op koken? Op deze pagina staan ook heerlijke recepten die je gemakkelijk zelf of met je ouders kunt maken. Veel plezier!

tafelvoetbal

EK voetbal voor mini's

Samen knutselen en dan aan tafel voor een potje voetbal. Wie doet er mee? Bekijk het stappenplan van de tafelvoetbal.

Gebruik in plaats van gekleurd papier oude tijdschriften en kranten. Knip de kleuren uit die je nodig hebt en creëer een mozaïek.

In geuren en kleuren

Zoveel kleur, geur en smaak kan je niet weerstaan. Maak ook deze leuke receptjes.

Dat gaat erin als koek!

Deze tussendoortjes (ver)stop je met een gerust hart in de broodtrommel. Maak jij het stoplicht broodrolletje of één van onderstaande drie receptjes voor de lunch?

 

Stoplicht broodrolletje
Maak deze poppetjes

Knutsel de frutsel

Laat je creativiteit de vrije loop en maak de mooiste (of gekste) aardappelpoppetjes

 

Pimp je lunchbox

Ga je weer naar school en is je lunchbox een beetje saai? Versier deze dan met wat Washi tape. Je lunchbox ziet er meteen een stuk vrolijker uit.

 

 

Versieren met washi tape
DM-WS-720x400-W38-2

Leuke kinderrecepten

Een lekkere taart of snack is altijd een goed idee. Kijk hier voor lekkere recepten om zelf te maken of met een beetje hulp.

 

 

 

Buiten Bingo

Wie heeft er als eerst bingo en mag een vakje openmaken? Ga opzoek naar de opdrachtjes, vink aan wat je hebt gevonden en zie wat voor lekkers er achter verschuilt. Benodigdheden: muffintray met 6 cups, aluminiumfolie, plakband, printje met de opdrachten, snacks.

Print de opdrachten

Stap voor stap

  1. Vul de muffintray met snacks. Je kunt denken aan: snoeptomaatjes, druiven, gedroogde abrikozen, fruitbiscuit, popcorn of 1 de Beste snoepmix.
  2. Bekleed de muffintray met aluminiumfolie
  3. Plak plakband over de tussenschotjes, zodat het folie niet uitscheurt naar een ander vakje, bij het openen van een vakje.
  4. Knip de opdrachten uit en plak ze op het aluminiumfolie.
  5. Vink aan wat je hebt gezien.
  6. Alles aangevinkt? Kijk wat voor lekkers er achter verschuilt
  7. Hmm, opeten maar!