Zomerse wijnen

In de zomer drinken we andere witte wijn dan in de winter. In de winter ben je op zoek naar volle, rijke en hartverwarmende wijnen. Terwijl de zomer juist vraagt om verfrissende, lichte plezierwijnen waar je geen genoeg van kan krijgen. Logisch ook, want bij warm weer eet je ook heel andere gerechten, zoals salades, mosselen, vis en koude voorgerechten. Bij DekaMarkt vind je alles wat je nodig hebt om de heerlijke witte wijnen te combineren met toprecepten. Dat wordt genieten! Proost!

Een zomerse wijnreis

Zorg ervoor dat er in de zomer altijd een flesje wit koud ligt in je koelkast. Want na een intensieve dag is er niets fijners dan de zon opzoeken met een glas verfrissende zomerwijn. Wist je dat je in de zomer witte wijn iets koeler serveert dan in de winter? In de zomer serveer je een witte wijn op 8 tot 10 graden.

Zonnig wit strand

Het vakantiegevoel

Hoe komt het toch dat wijn op vakantie altijd zo lekker smaakt? Komt dat door de locale geuren, je ontspannen gemoedstoestand of door het aangename gezelschap? Eén ding is zeker: als je je openstelt voor al het heerlijks dat je kan proeven in een wijn, smaakt hij nog lekkerder. Dus onspan, geniet en drink een lekker glas witte wijn. Dan zit je zo in de vakantiesfeer.

Wit zonnig

Lekker met een van onderstaande recepten: