Voor iedereen een heerlijke wijn

DekaMarkt heeft voor iedereen een topwijn. Welke wijn heeft jouw voorkeur? Rood, wit of rosé? Je vindt op deze pagina alles over ons prachtige wijnassortiment en onze verschillende smaakcodes. DekaMarkt werkt samen met een aantal wijnhuizen en wij weten dus waar onze wijnen vandaan komen. Daarnaast weten wij als de beste met welk recept jij jouw favoriete wijn kunt combineren. Zo vind je makkelijk en snel een perfecte wijn voor iedere gelegenheid. Proost! 

Ons wijnassortiment

Ons wijnassortiment

Hou jij ook van een lekker wijntje? Bij DekaMarkt hebben we een uitgebreid wijnassortiment die alle soorten wijnglazen vult. Onze wijnen komen uit verschillende regio's en worden uitgekozen door verschillende wijnspecialisten. Zo weten wij zeker dat er een goede wijn in jouw wijnglas terecht komt. 

 

Bekijk ons complete wijnassortiment.

 

 

De smaakcodes

Er zijn verschillende wijnsoorten, bij DekaMarkt labelen we onze wijnen op maar liefst 9 manieren. Dit doen we door smaakcodes aan de wijnen toe te kennen. Deze 9 codes bepalen onder welke smaakcategorie een wijn behoort. Op de afbeelding zijn de 9 smaakcodes zichtbaar. Bij elke wijn uit het assortiment staat de betreffende smaakcode vermeld, zo kan je gemakkelijk een geschikte wijn uitkiezen. 

 

 

Smaakcodes
Populaire wijnen
Bekijk de favoriete wijnen

Witte wijn

De witte wijn is een erg populaire wijnsoort in Nederland. Witte wijn is vaak licht geel of licht groen van kleur. Vaak worden witte wijnen gemaakt van witte druiven, al kunnen ze ook van blauwe druiven worden gemaakt. Bij DekaMarkt zijn er maar liefst drie smaakcodes voor witte wijn: fris wit, vol wit en zoet wit. Bekende smaken van witte wijn zijn Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot grigio. 

 

Bekijk alle witte wijnen van DekaMarkt.

Witte wijn

Recepten met witte wijn

Samen met een witte wijn zijn deze recepten heerlijk!

Rode wijn

Rode wijn

Rode wijn is een erg geliefde wijnsoort in Nederland. Deze wijn wordt vooral gemaakt van blauwe druiven. We gebruiken drie smaakcodes voor onze rode wijn: fruitig rood, soepel rood en krachtig rood. Over het algemeen wordt rode wijn gecombineerd met vleesgerechten of met kaas. Andere combinaties kunnen ook erg lekker zijn, zo kan een combinatie met een vegetarischgerecht of een visgerecht ook erg lekker zijn. Bekende rode wijnen zijn Merlot en Cabernet Sauvignon.

 

Bekijk alle rode wijnen van...

Recepten met rode wijn

Deze recepten zijn heerlijk om een rode wijn bij te drinken.

 

Roséwijn

Roséwijn staat bekend als een frisse wijn, in Nederland is Rosé erg geliefd. Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven en soms ook in combinatie met witte druiven. DekaMarkt heeft allerlei soorten Roséwijn in het assortiment, bekende soorten zijn Cabernet Rosé en Mourvrede Rosé. Roséwijn past bij allerlei verschillende gerechten en is ook heerlijk om op een terrasje te drinken. 

 

Bekijk alle roséwijnen van DekaMarkt.

Rosé
Populaire roséwijnen
Bekijk de favoriete roséwijnen

Recepten met Roséwijn

Deze recepten zijn heerlijk om een roséwijn bij te drinken.