Of je nou van zoet of pittig houdt, de paprika heeft het allemaal! Maar hoe groeien paprika’s eigenlijk? Lees het verhaal van de teler van dit kleurige vitaminebommetje in het Utrechtse Harmelen.

Paprikateler DekaMarkt

Boordevol vitamine C

De paprika’s van DekaMarkt komen uit Harmelen, van kwekerij Midberg. Ze zitten boordevol vitamine C, per 100 gram bevatten rode paprika’s vier keer zoveel vitamine C als dezelfde hoeveelheid sinaasappel. De gele doen er nauwelijks voor onder. Daarnaast bevatten paprika’s veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. De groene paprika’s zijn in feite onrijp en iets bitterder. “We gebruiken die voor de stoplichten. Dat zijn de zakjes met daarin van elke kleur één paprika.”

Onze teler

Onze teler Midberg is niet zo maar een teler. Naast directeur-eigenaar Ron van der Knaap leveren nog twee collega-tuinders paprika’s aan het bedrijf: “Samen hebben we bijna 30 hectaren kassen”. Eind november worden de vruchtgroenten, zo’n 25 tot 30 centimeter hoog, gepoot. "We oogstten tussen begin maart en begin november. Alle paprika’s zijn in het begin groen en krijgen pas na enige tijd hun kleur. Wij telen nu alleen rode en gele, maar halen er ook wel eens groene uit."

Paprika uit harmelen
Ieder z'n kleur, ieder z'n smaak

Maak één van deze drie recepten met paprika's of bekijk onze andere recepten met paprika's.

Alles over onze telers

Benieuwd naar de herkomst van nog meer producten? Bekijk meer.