Rechtstreeks van de boer

Verse kruiden geven smaak aan je marinades, salades en sauzen. Onze teler in Andijk heeft er zijn handen vol aan. We mochten komen kijken, ruiken en proeven.

Kruidentelerteler_02_2021_ 7
Afspelen

Groene oase van smaakmakers

Zijn overgrootvader begon een eeuw geleden met kool, aardappelen, uien en bloembollen. De generaties daarna richtten zich op bloemkool en later kruiden. Inmiddels staat de vierde generatie Buysman aan het roer. Erik is één van hen. "Als klein jongetje liep ik hier al rond. Ik vond het allemaal prachtig." De grote glimlach op zijn gezicht verraadt dat zijn enthousiasme nog net zo groot is als toen.

In deze video vertelt Erik aan de hand van een aantal vragen alles over kruiden en hun mooie...

Dagvers

Elke ochtend wordt er geoogst. Afhankelijk van het seizoen, gebeurt dat 25-35 dagen na het zaaien. "We voorzien dan gemiddeld zo´n 4.000 potjes met de hand van een beschermende folie en doen ze direct in de doos. Nog dezelfde dag gaan ze naar het distributiecentrum van DekaMarkt in Velsen-Noord." De nieuwe lichting net ontkiemde plantjes staat dan alweer klaar om de vrijgekomen plekken op de tafels in te nemen. "Zo garanderen we altijd een dagvers product waar de klant thuis nogwekenlang van kan...

Handwerk
De smaakmaker van je maaltijden
Een rijke en prachtige toevoeging
Verse kruiden

Een kleurrijke finishing touch

Basilicum: gebruik alleen de blaadjes. Deze zijn erg kwetsbaar, dus voeg ze pas op het laatste moment toe aan een gerecht.
Bieslook: de hele spriet is eetbaar. Voeg dit kruid op het laatst pas toe. Als je het meekookt gaat de smaak verloren.
Korianderblaadjes: voor garnering. Het heeft een sterke smaak, dus gebruik niet te veel.
Munt: een tak met muntblaadjes is ideaal om muntthee van te maken. Losse blaadjes doen het vooral goed in Oosterse gerechten.
Platte peterselie: voeg de blaadjes toe aan...

Alles over onze telers

Benieuwd naar de herkomst van nog meer producten? Bekijk meer.