Citrusvruchten

Citrusvruchten zijn vruchten van struiken of bomen van het plantgeslacht citrus. Onze citrusvruchten komen direct van de Spaanse teler, die de vruchten plukt en in de vrachtwagen laadt. Dan worden ze in één dag geselecteerd op kwaliteit, formaat, kleur en vervolgens in een gekoelde vrachtwagen geleverd aan al onze winkels. Door het snelle proces zijn de vruchten extra sappig en krijg je ze ook nog eens voor de beste prijs. Daar pluk jij de vruchten van!

De reis van land tot klant

Bij DekaMarkt liggen er allerlei soorten citrusvruchten in de schappen. Zo zijn er bijvoorbeeld mandarijnen, sinaasappels, citroenen en limoenen in de winkel. Onze citrusvruchten leggen een hele reis af van het land tot de klant. Zo komt onze nieuwste oogst rechtsstreeks uit Spanje. Bekijk het filmpje om te zien hoe de citrusvruchten een reis van het land tot de klant afleggen.

Citrusvruchten
Afspelen
juan de teler

Juan de teler

Onze citrusvrucht teler Juan Frasquet is een hele toegewijde man en niet alleen hij. Juan is namelijk de vierde generatie van de familie die hun leven aan de citrusteelt hebben besteed. En daar is hij natuurlijk erg trots op. De beste sinaasappels komen van zijn gaard en dankzij Vicente Giner snel in onze winkels. Dit al 30 jaar! Bijna net zolang als de familie Frasquet. Wij zijn erg blij met zijn citrusvruchten, en hopelijk jullie ook!

Wist je dat?

  • De schil van een citrusvrucht bevat een aromatische olie. Hierdoor kan de vrucht een sterke geur verspreiden.
  • De meeste citrusvruchten zijn zuur van smaak, denk bijvoorbeeld aan de citroen.
  • De binnenkant van een citrusvrucht is sappig en bevat veel vitamine C.
  • Citroenen zijn de meest gebruikte vruchten in de keuken.
sfeerbeelden citrus website
Verschillende citrusvruchten
Bekijk onze citrusvruchten

Maak één van deze drie recepten of bekijk onze andere recepten met citroen, limoen of sinaasappel.