Wat is Smaakmakers?

Smaakmakers is ons loyaliteitsprogramma, waarmee we onze trouwe klanten belonen.

 • Je maakt eenmalig een gebruikersaccount aan (of gebruikt je bestaande Mijn DekaMarkt account) en koppelt daar je SmaakmakersPas aan. Je kunt er ook voor kiezen om de Smaakmakers App te gebruiken. Waarna je profiteert van allerlei voordelen.
 • Je spaart het hele jaar door Punten door bij elke winkelaankoop bij DekaMarkt je (mobiele) SmaakmakersPas te scannen. Deze Punten kun je inwisselen voor hoge kortingen op mooie producten en uitjes in de SmaakmakersShop.
 • Tijdens actieperiodes spaar je eenvoudig digitaal zegels sparen voor telkens wisselende aanbiedingen.
 • Wekelijks ontvang je van ons een aantal aanbiedingen in de mail, die alleen voor Smaakmakers gelden.
 • Als je jarig bent ontvang je van ons een aantrekkelijke aanbieding.
 • Als Smaakmakers wordt je als eerste betrokken bij nieuwe initiatieven van DekaMarkt.

 

Als Smaakmaker heb je namelijk een streepje voor bij DekaMarkt!

Wat doet DekaMarkt met mijn gegevens?

Wij gebruiken jouw gegevens in de eerste plaats om jouw SmaakmakersPunten en Smaakmakers Aanbiedingen op juiste wijze te verwerken. Daarnaast gebruiken wij jouw gegevens om onze aanbiedingen beter te laten aansluiten bij jouw winkelervaringen.
Als laatste combineren wij gegevens om de dienstverlening van DekaMarkt als geheel continu te kunnen verbeteren.
In ons "Privacy Statement" lees je meer over hoe zorgvuldig wij met jouw gegevens om gaan. Het Privacy Statement is terug te vinden op de website en in de App.

Waar kan ik voor sparen?

De Punten die je spaart bij Smaakmakers kan je inwisselen voor kortingen in de SmaakmakersShop. Je vidt de shop hier

 

Wat zijn Smaakmakers Aanbiedingen?

Naast de vele aanbiedingen die je al kunt vinden in de wekelijkse folder van DekaMarkt, hebben we voor Smaakmakers zo nu en dan extra aanbiedingen. Deze speciale Smaakmakers Aanbiedingen vind je niet terug in de folder of in de winkel, maar die sturen wij je via de nieuwsbrief per e-mail toe.

Hoe kan ik stoppen met Smaakmakers?

Wanneer je ingelogd bent op de website klik je op je naam rechtsboven. Kies dan voor "Mijn gegevens". Wanneer je ingelogd bent in de SmaakmakersApp kies je rechtsonder voor "Meer", dan "Mijn account" en dan "Persoonlijke informatie". In beide gevallen kom je dan op je profiel en dan kan je onder het kopje "Smaakmakers" je gekoppelde SmaakmakersPassen verwijderen. Als er geen Passen meer gekoppeld zijn ben je uitgeschreven uit het SmaakmakersProgramma. Je spaart dan niet langer mee, maar behoudt wel je Mijn DekaMarkt account waarmee je boodschappenlijsten en voorkeuren kunt bijhouden en online boodschappen kunt doen.

 

Hoe word ik Smaakmaker?

Om deel te nemen aan Smaakmakers heb je een DekaMarkt account nodig.
Heb je nog geen Mijn DekaMarkt account? Meld je dan aan op DekaMarkt.nl/smaakmakers of download de SmaakmakersApp en meld je aan in via de App.

Als je een SmaakmakersPas hebt kan je het nummer dat achterop de Pas staat invullen.

Indien je nog geen SmaakmakersPas hebt kan je er ook voor kiezen om automatisch een pasnummer aan te laten maken. Je ontvangt een welkomstmail waarmee je de aanmelding dient te bevestigen.

 

Heb je al een Mijn DekaMarkt account, omdat je bijvoorbeeld wel eens online boodschappen hebt gedaan bij DekaMarkt? Dan kun je met je accountgegevens inloggen op de Smaakmakers website of in de App. Als je een SmaakmakersPas hebt kan je het nummer dat achterop de Pas staat invullen.

Indien je nog geen SmaakmakersPas hebt kan je er ook voor kiezen om automatisch een pasnummer aan te laten maken.

Hoe werkt het spaarprogramma van Smaakmakers?

Je spaart als Smaakmaker altijd SmaakmakersPunten. Allereerst krijg je voor elke euro aan boodschappen die je besteedt één SmaakmakersPunt, hierbij zijn een aantal wettelijke uitsluitingen, zoals tabak, sterke alcoholische dranken, geneesmiddelen, zuigelingenvoeding tot 6 maanden, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaukaarten en statiegeld.
Daarnaast zijn er elke week een aantal aanbiedingen, die je ook terug kan vinden in de folder, waar je extra SmaakmakersPunten mee kan verdienen.

Kan ik samen sparen op één account?

Het is niet mogelijk om meerdere passen aan je Smaakmakers account te koppelen. Je kunt wel een fysieke SmaakmakersPas aan je account koppelen in de app. Dan hebben de Pas in de app en de fysieke Pas hetzelfde nummer. Op deze manier kan je met één pasnummer via de Pas én de App sparen.

Ik ben mijn SmaakmakersPas verloren.

Allereerst hoef je je geen enkele zorgen te maken dat iemand anders gebruik kan maken van jouw SmaakmakersPunten, want die zijn namelijk gekoppeld aan jouw account en niet aan je Pas. Je kunt bij de dichtstbijzijnde DekaMarkt een nieuwe SmaakmakersPas ophalen en deze koppelen aan je account. Je verwijdert hiervoor je oude Pasnummer.

Indien je de App gebruikt kan je er ook voor kiezen om een nieuw Pasnummer te genereren. Je verwijdert hiervoor eerst het oude Pasnummer en kies daarna voor “Genereer digitale SmaakmakersPas”.

Wat zijn de algemene voorwaarden van SmaakMakers?

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op het klantenprogramma van DekaMarkt Supermarkten B.V (hierna: DekaMarkt). Deze Aanvullende algemene voorwaarden - Smaakmakers zijn onlosmakelijk onderdeel van de Algemene Voorwaarden van DekaMarkt.

 

Door via de website of de SmaakmakersApp een overeenkomst met DekaMarkt aan te gaan en de Algemene Voorwaarden voor akkoord aan te vinken ga je akkoord met de toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden (inclusief het Privacybeleid) op de overeenkomst. Wij adviseren je om deze Algemene Voorwaarden en het Privacybeleid goed door te lezen en een kopie daarvan te bewaren voor jouw administratie.

 

Definities

In deze Aanvullende algemene voorwaarden - Smaakmaker hebben de onderstaande termen en uitdrukkingen de volgende betekenis:

SmaakmakersVoorwaarden: deze Aanvullende algemene voorwaarden van toepassing op Smaakmakers, het loyaliteitsprogramma voor particuliere klanten van DekaMarkt;

Privacybeleid: het Privacy statement van DekaMarkt dat van toepassing is en gepubliceerd op de Website;

Producten en Diensten: de producten en diensten die door DekaMarkt of door een Partner in de SmaakmakersShop worden aangeboden en waarvoor Smaakmakers SmaakmakersPunten kunnen/moeten inwisselen;

Account: het door de Smaakmaker op de Website of de SmaakmakersApp aangemaakte account;

Smaakmaker: de natuurlijke persoon van 18 jaar en ouder die deelneemt aan Smaakmakers;

Smaakmakers: het door DekaMarkt aangeboden klantenprogramma Smaakmakers, zoals nader omschreven op de Website;

SmaakmakersPas: de (fysieke of digitale) klantenkaart met daarop een unieke code;

SmaakmakersPunten: de punten die Smaakmakers via het Smaakmakers kunnen sparen en in de SmaakmakersShop kunnen inwisselen;

SmaakmakersShop: de webshop waarop Smaakmakers met SmaakmakersPunten en eventueel een aanvullende betaling Producten en Diensten kunnen kopen;

Mijn Dekamarkt: een eigen beveiligde omgeving op de Website welke uitsluitend toegankelijk is via het inloggen met een persoonlijk e-mailadres en wachtwoord;

SmaakmakersApp: de gratis mobiele applicatie waarmee een Smaakmaker een Account kan aanmaken, de digitale SmaakmakersPas kan scannen bij de kassa en zo deel kan nemen aan DekaMarkt Smaakmakers;

Partners: de bij het Smaakmakers aangesloten partners van DekaMarkt die in de SmaakmakersShop Producten en Diensten aanbieden;

Overeenkomst: de overeenkomst tussen Smaakmaker en DekaMarkt op grond waarvan Smaakmaker gebruik maakt van Smaakmakers;

Website: de website smaakmakers.dekamarkt.nl en de SmaakmakersApp, inclusief de daarop aangeboden SmaakmakersShop;

Winkel: afhankelijk van het gebruik een individuele DekaMarkt winkel of alle DekaMarkt winkels.

 

SmaakmakersPas

 • DekaMarkt bied je de mogelijkheid om een SmaakmakersPas op te halen bij één van de Winkels of een digitale SmaakmakersPas aan te maken in de SmaakmakersApp.
 • Met deze SmaakmakersPas kan je SmaakmakersPunten sparen.
 • Alleen indien de SmaakmakersPas gekoppeld is aan je Account, kan je gebruikmaken van voor jou geldende aanbiedingen in de Winkel of je SmaakmakersPunten verzilveren in de SmaakmakersShop.
 • De SmaakmakersPas bevat een unieke QR-code die je kunt scannen in de Winkel. Op deze manier kun je SmaakmakersPunten sparen.

 

SmaakmakersApp

 • De SmaakmakersApp is gratis te downloaden via de app stores van Android en Apple.
 • Door de SmaakmakersApp te downloaden en daarop een Account aan te maken verkrijg je een niet-exclusief, niet-overdraagbaar en herroepelijk recht om de SmaakmakersApp ten behoeve van Smaakmakers te gebruiken.
 • DekaMarkt kan via de mobiele marktplaatsen gratis updates voor de SmaakmakersApp aanbieden. Je krijgt hiervan een bericht via jouw hardware. DekaMarkt adviseert je deze updates zo spoedig mogelijk te downloaden. Het niet downloaden van de updates kan tot gevolg hebben dat bepaalde functionaliteiten en beveiligingen van de SmaakmakersApp beperkt zijn.
 • Je kunt de SmaakmakersApp gebruiken als een SmaakmakersPas en daarmee dus SmaakmakersPunten sparen en profiteren van persoonlijke aanbiedingen en andere voordelen van Smaakmakers. Hiervoor dien je eerst op de Website een Account aan te maken. Als je een Account hebt aangemaakt, kun je met jouw e-mailadres en wachtwoord inloggen in je Account, zowel op de Website, als op de overige websites en apps van DekaMarkt.

 

Account

 • Op de Website en overige websites en apps van DekaMarkt kun je een Account aanmaken. Hiervoor dien je jouw persoonsgegevens (waaronder naam, adres, e-mailadres en geboortedatum) in te vullen. Vervolgens kun je met behulp van het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord in jouw Account inloggen.
 • Je kunt jouw SmaakmakersPas koppelen aan jouw Account. Door deze koppeling worden de op de SmaakmakersPas gespaarde SmaakmakersPunten bijgeschreven op jouw Account.
 • Jouw Account is gekoppeld aan de omgeving van Mijn DekaMarkt, zodat je met één Account gebruik kan maken van alle websites en apps van DekaMarkt voor particulieren.
 • Je staat ervoor in dat alle door jou in jouw Account ingevulde gegevens volledig, juist en actueel zijn, dat je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt en dat je jouw Account uitsluitend voor jezelf zult gebruiken.
 • Je dient vertrouwelijk om te gaan met jouw inloggegevens en jouw SmaakmakersPas en bent aansprakelijk voor al het gebruik (door wie dan ook) daarvan. Ingeval van verlies of diefstal van jouw inloggegevens of van de hardware waarop de SmaakmakersApp is gedownload, dien je jouw inloggegevens via je Account te veranderen.

 

SmaakmakersPunten

 • Als je op de Website bent ingelogd heb je inzage in jouw SmaakmakersPunten.
 • Door jouw SmaakmakersPas of SmaakmakersApp te scannen bij de kassa spaar je SmaakmakersPunten bij de aanschaf van producten in de Winkel.
 • Bij elke in de Winkel bestede Euro verkrijg je één SmaakmakersPunt (het bedrag wordt naar beneden afgerond). DekaMarkt kan of moet bepaalde producten en diensten van deze korting uit sluiten. Het gaat bijvoorbeeld om de wettelijke uitsluitingen: tabak, sterke alcoholische dranken, geneesmiddelen, zuigelingenvoeding tot 6 maanden, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaukaarten en statiegeld. In de Winkel en op de Website vind je actuele informatie over de producten die van de korting (oftewel het SmaakmakersPunten sparen) zijn uitgezonderd.
 • Smaakmakers is niet van toepassing op aankopen uit het verleden bij DekaMarkt. Over deze aankopen heeft Smaakmaker dus geen SmaakmakersPunten gespaard.
 • Indien je jouw SmaakmakersPas of SmaakmakersApp niet bij zich hebt, kan DekaMarkt, voor de toekenning van de SmaakmakersPunten, genoegen nemen met identificatie door middel van jouw naam, postcode, huisnummer en/of met een ander identificatiemiddel. Dit kan uitsluitend plaatsvinden bij de servicebalie in de Winkel.
 • Uitsluitend indien je jouw SmaakmakersApp of SmaakmakersPas hebt gekoppeld aan jouw Account, kun je jouw aantal SmaakmakersPunten inzien op de Website en kun je jouw SmaakmakersPunten inwisselen in de SmaakmakersShop.
 • DekaMarkt kan bij het sparen of inwisselen van de SmaakmakersPunten van je vragen om aanvullende (persoons-)gegevens of een identificatiemiddel te verstrekken.
 • De waarde van de SmaakmakersPunten in de SmaakmakersShop kan fluctueren, maar is doorgaans €0,10 per SmaakmakersPunt.
 • De SmaakmakersPunten kunnen alleen worden ingewisseld bij de aanschaf van producten en diensten in de SmaakmakersShop.
 • SmaakmakersPunten blijven niet altijd geldig. Op 1 januari van enig jaar komen de SmaakmakersPunten die je in het kalenderjaar voorafgaand aan het afgelopen jaar hebt gespaard, te vervallen. Bijvoorbeeld: Alle Punten die je 2019 hebt gespaard vervallen op 1 januari 2021. DekaMarkt streeft ernaar je dit ruim van tevoren te laten weten via de Website, zodat de kans op teleurstellingen wordt geminimaliseerd.

 

Producten en Diensten in de SmaakmakersShop

 • Smaakmakers kunnen in de SmaakmakersShop hun SmaakmakersPunten inwisselen voor Producten en Diensten van de Partners en/of DekaMarkt. DekaMarkt kan geen enkele garantie geven met betrekking tot de (kwaliteit, beschikbaarheid en levering van de) Producten en Diensten van en door de Partners.
 • Op de via de SmaakmakersShop gesloten overeenkomsten voor de levering van Producten en Diensten zijn de verkoopvoorwaarden van de betreffende Partner van toepassing. Deze verkoopvoorwaarden zijn te vinden op de Website en/of in de aanbiedingen van de Partners.
 • Indien je klachten of vragen hebt over de dienstverlening van de Partner, raden wij je aan het contactformulier op de Website in te vullen en het gezamenlijk met de Partner op te lossen. Mocht dat niet tot het gewenste resultaat leiden, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van DekaMarkt. DekaMarkt zal vervolgens onderzoeken of zij kan bemiddelen. DekaMarkt is echter nimmer partij bij de overeenkomst tussen jou en de Partner en is ook niet aansprakelijk voor eventuele tekortkomingen van de Partner.

 

Website & communicatie

 • DekaMarkt heeft (de inhoud van) de Website en overige media gebruik door Smaakmakers met de grootst mogelijk zorg samengesteld, desalniettemin kan Dekamarkt nadrukkelijk niet garanderen dat:
  • de Website ononderbroken zal werken, vrij zal zijn van virussen, trojans en andere fouten en/of gebreken noch dat gebreken kunnen worden verholpen;
  • de Website en de daarop aangeboden informatie en aanbiedingen geschikt, actueel, betrouwbaar en rechtmatig zijn; - derden de Website en andere ICT-systemen van DekaMarkt niet onrechtmatig zullen gebruiken.
 • DekaMarkt spant zich naar alle redelijkheid in de Website en haar ICT-systemen te beveiligen tegen verlies en/of tegen enige vorm van onrechtmatig gebruik van jouw persoonsgegevens, Account en Mijn Smaakmakers omgeving. DekaMarkt legt hiervoor passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer. Hierbij wordt rekening gehouden met de stand van de techniek.
 • DekaMarkt is gerechtigd de Website tijdelijk buiten gebruik te stellen of te beperken in het geval dit bijvoorbeeld noodzakelijk is voor het onderhouden of het aanpassen daarvan, zonder dat hierdoor enig recht op schadevergoeding ontstaat.

 

Persoonsgegevens en privacy

 • Via de Website, de SmaakmakersShop en in Winkels verwerkt DekaMarkt persoonsgegevens, transactiegegevens en zoek-/ en surfgedrag. Het Privacybeleid van DekaMarkt, gepubliceerd op Website is van toepassing op de verwerking van de persoonsgegevens. DekaMarkt adviseert je dit Privacybeleid goed door te lezen.
 • De Website bevat links naar websites van derden, waaronder die van Partners. Op het gebruik van deze websites van derden zijn andere gebruiksvoorwaarden en privacy statements van toepassing. DekaMarkt is voor deze websites niet verantwoordelijk.

 

Aansprakelijkheid

 • Ook al streeft DekaMarktmet betrekking tot Smaakmakers, de Website en de SmaakmakersShop de uiterste zorg na, kan zij niet garanderen dat deze geen gebreken of onvolkomenheden zullen bevatten waaronder in het bijzonder begrepen onvolledigheden of onjuiste informatie in (persoonlijke) aanbiedingen, fouten in het aantal SmaakmakersPunten of in de producten of diensten verkregen bij Partners in de SmaakmakersShop.
 • DekaMarkt is op geen enkele wijze aansprakelijk voor ongeautoriseerd gebruik door derden van jouw SmaakmakersPas, jouw SmaakmakersApp of jouw Account en evenmin voor het frauduleus inwisselen van jouw SmaakmakersPunten door derden.

 

Duur van de Overeenkomst

 • De Overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd.
 • Je kunt de Overeenkomst per direct opzeggen. Dit kun je doen door jouw deelname te beëindigen in jouw Account.
 • DekaMarkt kan de Overeenkomst per direct beëindigen door jouw Account te verwijderen en jouw SmaakmakersPas of SmaakmakersApp te blokkeren indien je op een andere manier in strijd handelt met deze SmaakmakersVoorwaarden of indien uit controle blijkt dat je op oneigenlijke en/of frauduleuze wijze gebruik maakt van jouw SmaakmakersPas, SmaakmakersApp, Account of kortingsacties in de Winkel.
 • In aanvulling op voorgaande kan DekaMarkt de Overeenkomst, altijd opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden.
 • Door de beëindiging van de Overeenkomst wordt jouw Account verwijderd en komen jouw SmaakmakersPunten te vervallen. Je kunt de SmaakmakersPunten dan niet meer inwisselen.