Steek de BBQ maar aan!

Deze zomer eten we lekker veel buiten. En daar hoort natuurlijk een heerlijk glas rood bij. Dat past perfect bij de grillsmaken van jouw buitenkeuken. Geniet en haal bij jouw DekaMarkt bijvoorbeeld een van de topwijnen zoals een heerlijke Côtes du Rhone van onze huiswijnserie The Collection of een lekkere Bourgogne wijn. Proost!

Taninnegehalte

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. Net als bij alle andere soorten wijn wordt de smaak bepaald door de herkomst, het klimaat, de bodem en de producent. En natuurlijk de druivensoort. De ene druif heeft een dikkere en donkerdere schil dan de andere. Samen met de duur van de schilweking bepaalt de druif het tanninegehalte van een wijn.

Proostend rode wijn
Heerlijk bij een BBQ gerecht
geniet met vrienden en familie

Lichtvoetig of stoer?

Ideaal om in de zomer licht gekoeld te drinken zijn wijnen gemaakt van de pinot noir, grenache en garnay druiven. Deze druiven staan bekend om hun fruitige en lichtvoetige karakter. Houd je juist van een stevige, donkere en stoere wijn? Drink dan een wijn van de cabernet sauvignon, syrah en malbec. Heerlijk bij vlees van de barbecue.

Rode wijn op tafel

Lekker met een van onderstaande recepten: