Winkelschap
Product filter

Glutenvrije producten

Onderstaande lijst bevat producten vrij van gluten en gluten bevattende granen. Indien je allergisch bent voor gluten en gluten bevattende granen, kun je hieronder ons assortiment vinden voor je dagelijkse boodschappen. Deze lijst met producten is een momentopname.

Op het moment van uitgeven van de lijst mag je ervan uitgaan dat de informatie over de producten correct is. Er kunnen zich echter wijzigingen voordoen in de ingrediënten of de receptuur van producten die nog niet in deze lijsten zijn meegenomen. Wij adviseren je dan ook altijd de allergeneninformatie en de ingrediëntendeclaratie op de verpakking te lezen. DekaMarkt is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen bij consumptie van de in de lijst vermelde producten.

Verplichte informatie op het etiket Fabrikanten zijn verplicht om voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken, op het etiket te vermelden. Het maakt daarbij niet uit hoeveel van deze stof in het product zit en met welk doel het is gebruikt. Het betreft gluten bevattende granen, ei, vis, pinda, noten, soja, melk (inclusief lactose), schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine. Ook hiervan afgeleide stoffen die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken, moeten worden vermeld. Meer informatie over voedselallergieën lees je op de website van het Voedingscentrum.