Bewuste visweek

Van 21 september tot en met 27 september is het de Bewuste Visweek. DekaMarkt doet hier uiteraard aan mee! Herkomst en Verantwoord zijn twee van onze beloftes, dus vinden wij het belangrijk dat onze vis verantwoord en duurzaam is. Wij doen daarom ons uiterste best zoveel mogelijk vis in ons assortiment op te nemen die op een duurzame manier gevangen of gekweekt is. Op die manier dragen we bij aan een gezonde zee.

Wat is bewuste vis eigenlijk?

Bewuste vis heeft een ASC- of MSC keurmerk. Door te kiezen voor vis met een keurmerk help je mee aan een gezonde zee met voldoende vis.

Vis met het ASC-keurmerk komt van kwekerijen die goed omgaan met de natuur en richtlijnen naleven op het gebied van sociale omstandigheden voor arbeiders en lokale gemeenschappen. MSC betekent dat de vis afkomstig is uit duurzame visbestanden, er vindt geen overbevissing plaats en er blijft genoeg vis in de zee achter.

Hollandse nieuwe maatjesharing

Neem bijvoorbeeld onze maatjesharing. Lekker mals en boordevol gezonde Omega-3 vetzuren. Je kunt bij DekaMarkt het hele jaar rekenen op haring van goede kwaliteit.
Alle haring is MSC gecertificeerd.

 

TIP: Laat na het openen van de verpakking de haring even 5 minuten staan om te 'ademen'. Je moet dan de zee een beetje ruiken.

Bewuste vis
Nu extra voordelig

In een nieuw jasje

DekaMarkt introduceert een nieuwe uitstraling voor het visassortiment. Op de nieuwe verpakkingen staat duidelijke informatie over het type vis en hoe de vis bereid moet worden. Ook geven wij tips waar de vis lekker bij is: in een salade, als tapas of in een pasta. Dit doen wij door middel van deze icoontjes.