Tijd voor een kopje koffie

Even een bakje koffie… gezellig! Koffie drinken speelt een belangrijke rol in onze cultuur en daarom willen we thuis ook dat heerlijke bakje koffie, net als van je favoriete koffietentje. Wat valt er te kiezen bij DekaMarkt en wat is het verschil tussen de verschillende bonen?

Kies je favoriete koffie
er zijn meer dan 60 soorten
Koffie in een glas

Wist je dat.....?

  • De koffie soorten die behoren tot de beste koffiesoorten van de wereld afkomstig zijn van Guatemala?
  • De smaak van de koffiebonen wordt bepaald door o.a. de hoogte waarop de plantage ligt, de hoeveelheid zon en schaduw en de andere planten en bloemen die in het gebied groeien?
  • De Arabica boon geen Arabische koffieboon is, maar zijn naam dankt aan een Arabische handelaar die de koffieboon ontdekte?
  • Er ieder jaar meer dan 500 miljard kopjes koffie worden gedronken?

Verschillende bonen

De meest populaire koffiesoorten zijn Arabica en Robusta. Arabica geeft een smaakvolle koffie vol aroma en Robusta geeft een ruwere en krachtigere smaak. Koffie bevat vaak een melange van verschillende bonen. Om er voor te zorgen dat jouw favoriete koffie altijd hetzelfde smaakt, wordt er voor gezorgd dat het recept wordt bijgesteld waar nodig. Ook is er een strenge selectie voordat de bonen goedgekeurd worden. Denk hierbij aan de beste bonen, afkomstig van bessen die mooi rood van kleur zijn.

Koffie gemalen

Aanduiding koffie in het schap

Bij DekaMarkt is het nu nog makkelijker om de koffie te kiezen die jij het lekkerst vindt. Door de smaak aanduiding in het schap. Kies voor 1, 2, 3 of 4 bonen. Heerlijk!

1 en 2 bonen

AROMATISCH & ZACHT. Deze koffie is licht en delicaat gebrand en heeft daarom een aromatische en zachte smaak. Een kop koffie met een subtiele smaak.

 

RIJK & EVENWICHTIG. Deze koffie is gebalanceerd en medium gebrand voor een rijke smaak en evenwichtig aroma. Met deze koffie zet je een fijne koffie met een ronde smaak.

3 en 4 bonen

STERK & KARAKTERVOL. Deze koffie is donker gebrand en is daarom sterk en karaktervol, met een plezierige lange nasmaak. Dit is een koffie die ook geschikt is voor espresso en cappuccino.

 

KRACHTIG & COMPLEX. Deze koffie is zeer donker gebrand en is daarom krachtig en complex met een intense nasmaak. Voor een lekker kopje espresso of cappuccino is dit een heerlijke krachtige koffie.