Groente van Hollandse bodem

In de herfst zijn de groenten bloemkool, bospeen, rode biet en witlof volop verkrijgbaar bij DekaMarkt. Geniet van de lekkerste gerechten met deze producten van Hollandse bodem.

Bospeen

Bospeen

• De bospeen bevat veel voedingsvezels en weinig calorieën

• Bospeen kook je in 10 minuten gaar

• Je kunt bospeen ook stomen, in de oven klaarmaken en bakken

• Reken voor één portie 200 tot 250 gram bospeen per persoon

• Bospeen kun je uitstekend rauw eten als snack of in een salade

• Bewaar de bospeen in de groentelade van de koelkast

Bloemkool

• Bloemkool is een koolsoort

• De bloemkool is een bron van voedingsvezels en bevat weinig calorieën

• Bloemkoolroosjes kook je in 5 tot 8 minuten gaar

• Je kunt bloemkool ook stomen, stoven, roerbakken en grillen

• Reken voor één portie 250 tot 300 gram ongesneden bloemkool

• Verse bloemkool kun je het beste in de koelkast bewaren

Bloemkool
Verse groente
van Hollandse bodem
Rode biet

Rode biet

• Rode biet is een fris zoetige knolgroente

• De rode biet is rijk aan vitamines en bevat weinig calorieën

• Rode biet kook je in 20 tot 30 minuten gaar

• Je kunt rode biet onder andere koken, in de oven bereiden, er soep van trekken en in salades verwerken

• Reken voor één portie 250 gram ongeschilde biet per persoon

• Rode biet kun je het beste in de koelkast bewaren

Witlof

• Witlof is een frisse bittere groente

• De witlof kook je in 12 tot 15 minuten gaar

• Je kunt witlof onder andere koken, roerbakken, stomen, in de oven bereiden en rauw in salades verwerken

• Reken per persoon 3 tot 4 kleine of 2 tot 3 grote stronken witlof

• Bewaar witlof in de groentelade zonder plastic eromheen

• Witlof is rijk aan vitamine C en zorgt ervoor dat je lichaam het ijzer beter opneemt

• Witlof houdt niet van licht, bewaar deze groente daarom in het donker

witlof