Zuurkool is lekker en gezond!
Zuurkool is alleen maar de wittekool. In 2015 werd zuurkool tot superfood uitgeroepen en tegenwoordig is fermenteren helemaal hot! Terwijl de bereidingswijze alleroudst is. Zuurkool is namelijk de allereerste op natuurlijke basis gefermenteerde groente wittekool. Die fermentatie zorgt ervoor dat de melkzuurbacteriën vrijkomen. Die zijn zo ongelofelijk goed voor je. Dat maakt zuurkool lekker en gezond!
Zachtzure smaak
De witte kolen uit Noord-Holland worden verwerkt in de zuurkoolfabriek bij Kramer & Zonen. “De wittekool wordt gesneden en direct in de putten gedraaid in die grote, diepe bassins." Dat zegt Gerrie Groot. "Dan komt er een waterkleed overheen, is hij luchtdicht afgesloten en dan komt dat vocht naar boven drijven. Dan gaat hij heel langzaam fermenteren. De melkzuurbacteriën eten koolsuikers op en die scheiden koolzuurgas af. En dan krijg je die zachtzure smaak, kenmerkend voor zuurkool.”
- 1000 g
- 500 g
- 250 g
- 100 g
Maak één van deze drie recepten met zuurkool of bekijk onze andere recepten met zuurkool.
Alles over onze telers
Benieuwd naar de herkomst van nog meer producten? Bekijk meer.