Ze zijn er weer: Zeeuwse mosselen!

We hebben goed nieuws; er zijn namelijk weer mosselen! Zo’n pan heerlijke zilte, zachte mosselen zet je in een handomdraai op tafel. Lau van Oers levert al jaren de mosselen aan DekaMarkt. Binnen het seizoen worden de mosselen uit de Oosterschelde of de Waddenzee gehaald. Tip: kook je mosselen zonder water, dan duurt het maar enkele minuten. Een mossel is goed als de schelp open staat.

Zeeuwse mosselen bij DekaMarkt!
Haal heerlijke mosselen in huis
Zeeuwse mosselen

Zeeuwe mosselen

Nederlanders zijn gek op mosselen! Dat maakt de mossel een belangrijk product uit de Nederlandse schelpdierteelt. Wereldwijd worden er jaarlijks circa 700 miljoen kilo mosselen geproduceerd, waarvan ongeveer 57 miljoen kilo in Nederland. De meeste mosselen zijn bestemd voor de versmarkt. Het grootste deel wordt geëxporteerd naar België en Frankrijk.

Mosselen zijn gezond!

Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzadigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte. Verder hebben mosselen een hoog jodiumgehalte en bevatten zij seleen, koper en ijzer. Allemaal ingrediënten die bijdragen aan een gezonde maaltijd!

Zeeuwse mosselen

Mosselrecepten

Bekijk hoe jij heerlijke mosselrecepten klaar kunt maken.

Mosselen bereiden

Mosselen bereiden

Mosselen bereiden is erg gemakkelijk. Zeker als u bedenkt dat de mosselen die u in de winkel koopt al zandvrij zijn en ontdaan van hun baard. Even spoelen is voldoende. Het meest gegeten mosselgerecht bereidt u als volgt: snij wat groenten zoals ui, prei en wortel en doe die in een ruime pan samen met wat laurier en selderie. Leg daarop de mosselen, strooi er peper over en de liefhebbers doen er een scheut witte wijn of zelfs bier bij. Het geheel koken op een hoog vuur en na 10 minuten bent u al...

Mosseltips!

  • Mosselen kunnen goed gecombineerd worden met frietjes, brood of pasta en salade.
  • Reken 1 kilo mosselen (in de schelp) per persoon.
  • Bereid mosselen zo snel mogelijk na aankoop.
  • Spoel mosselen even met water voor het koken.
  • Laat mosselen niet in het water liggen dan verliezen ze hun typisch zilte smaak.
  • Gebruik een grote pan met deksel zodat er voldoende ruimte voor de mosselen is om open te gaan. De pan een aantal keer omschudden zodat de onderste mosselen naar boven komen en andersom.
  • Zet de pan...
Mosselen
Lekker voor ernaast of erbij
Maak de mosseltafel compleet