Meer weten? Bekijk de video

“Broers Bart en Ewout runnen het familiebedrijf van der Star in polder Het Noorden op Texel. Hier worden de aardappelen op ingepolderde grond geteeld wat zorgt voor een zilte nasmaak. Dat maakt deze Texelse aardappelen uniek. Meer te weten komen over de Texelse aardappel? Bekijk dan de video!”

DekaMarkt_Aardappelen_Thumbnail_16x9
Afspelen
Aardappel banner 2

Een echte energiebron

De aardappel is natuurlijk niet weg te denken in Nederland, door de voedzame stoffen in de aardappel is het een echte energiebron waar je lang op kan teren. Daarnaast bevat de aardappel ook vitamine B6, vitamine C en kalium. 

Bewaartip

Bewaar de Texelse aardappelen op een koele, donkere en droge plek zoals een kelder, en het liefste in een open mand of zak zodat het goed kan ventileren. Als je de aardappelen al geschild en gesneden hebt, zijn ze nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Heb je toch uitlopers? Geen probleem, snij deze ruim weg met een mesje en je kan alsnog van de rest van de aardappel genieten! 

Aardappelteler 3

Texelse aardappel

De Texelse aardappel is nieuw bij DekaMarkt, deze heerlijke aardappel zit vol met goede energie en is uniek in zijn soort. Vastkokend, en met een mooie goudgele schil is deze aardappel heerlijk in allerlei verschillende gerechten.

Alles over onze telers

Benieuwd naar de herkomst van nog meer producten? Bekijk meer.