Broccoli

In de Noord-Hollandse Schermer, net buiten het dorp Stompetoren, teelt Peter Appelman de groene en zeer populaire broer van bloemkool: broccoli. 

Broccoli_LP
Afspelen

Een gezonde groene groente

We stelden een aantal vragen aan onze teler Peter Appelman over deze veelzijdige groene groente. Koop een stronk broccoli en probeer het uit en laat je insprireren door onderstaande recepten.

Van plant tot oogst

Begin maart gaan de allereerste plantjes de volle grond in. Peter: "We dekken ze tot half mei af met een folie. Dat doen we om meerdere redenen. Om de bodem een beetje op te warmen in het frisse voorjaar en zo groei te stimuleren en om wildschade te voorkomen". Begin juni komt de eerste broccoli van het land. "Het snijden gebeurt met de hand. Na de oogst koelen we de broccoli direct terug naar 0 °C. Als je dat niet doet gaat de kwaliteit snel achteruit. Na minimaal een dag in de koeling...

Met de hand gesneden
Lekker vers van het land

Bewaartip

Maak de roosjes van de broccoli vochtig en wikkel ze losjes in keukenpapier. Leg ze vervolgens in de koelkast en ze blijven 3 dagen vers zonder dat ze hun knapperige textuur verliezen.

Recepten broccoli

Bekijk al onze broccoli recepten.