Superfood boerenkool

Boerenkool was van oudsher alleen een kool van en voor boeren, vandaar zijn naam. Boerenkool is een van de gezondste groenten ter wereld. Hij bevat ontzettend veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. “Goed voor onze weerstand en voor ons immuunsysteem. Daarnaast bevat boerenkool veel mineralen als ijzer en veel vezels voor de spijsvertering. De vraag ernaar in andere jaargetijden neemt ook sterk toe. Voor het gebruik in smoothies, bijvoorbeeld.” Dit groene superfood komt gewoon van onze eigen Hollandse bodem.

DekaMarkt_Thumbnail_Boerenkool_16x9_V1(1)
Afspelen

Van Hollandse bodem

In Broek op Langedijk teelt de familie Glas al 3 generaties lang boerenkool. Dit familiebedrijf werkt met veel passie en zorgt ervoor dat de boerenkool van de DekaMarkt supervers en goed gesneden in de winkels ligt. Neem een kijkje achter de schermen, en kom meer te weten over de boerenkool in de video! 

Verrassend veelzijdig

Boerenkool wordt allang niet meer alleen in de stamppot gebruikt. De groene superfood is enorm veelzijdig en geschikt in heel veel gerechten. Laat je inspireren door onderstaande recepten of bekijk onze andere heerlijke boerenkool recepten.

Boerenkool banner 1

Alles over onze telers

Benieuwd naar de herkomst van nog meer producten? Bekijk meer.