Biologische pompoen

De ronde oranje pompoen is niet meer weg te denken in het aanbod van de supermarkt. Hij is makkelijk te bereiden; snijden, pitjes en kroontje verwijderen en dan in de pan. De schil is vrij hard, maar die vind je na het koken niet meer terug.

Onze teler Thijs

Hollandse pompoenen

Pompoenen zijn vezelrijk, vet- en caloriearm en bevatten veel vitamine A. Heerlijk als soep of bijvoorbeeld gegrild. Thijs Hooiveld uit Lelystad heeft weer met veel aandacht deze prachtige pompoenen in alle soorten en maten voor ons geteeld.

 

De oranje pompoen kennen wij allemaal, maar probeer ook eens de fles-, de spaghetti-, de groene of de grijze pompoen.

Pompoen
In alle soorten en maten
pompoen
Afspelen

Hoe snijd je een pompoen?

De ultieme handleiding hoe je snel, makkelijk en veilig een pompoen snijd in 4 simpele stappen. Wel zo handig met Halloween voor de deur! Bekijk de video.

Goedemorgen!

Voeg pompoen toe aan jouw ontbijt. Dit geeft je de perfecte energieboost om de dag mee te beginnen. Je maakt deze voedzame pompoenontbijtjes met slechts vijf ingrediënten per stuk.

Go choco

Je zult er misschien niet direct aan denken, maar pompoen en chocolade gaan heel goed samen. Het zoete van de pompoen en het romige van de chocolade vormen een heerlijke combinatie. En zeg nou zelf, het liefst eet je toch overal chocolade bij?

chocolade-pompoentaartje