Avocado: overheerlijk!

Maak kennis met deze overheerlijke, romige vrucht. De avocado bevat bovendien goede vetten en is een bron van vitamine E, kalium en vezels. 

avocado_720x400
Afspelen

Vet lekker avocado

 De avocado is al tijden ontzettend populair. Je kunt er de meest fotogenieke gerechten mee creëren, de meest smeuïge dips van maken en de avocado bevat ook nog eens gezonde vetten. Wij zijn fan! Bekijk ons filmpje hoe je makkelijk, snel en netjes een avocado kunt snijden

Kies voor avocado's

1. Onweerstaanbaar: De Hass avocado heeft van alle avocado soorten de meeste smaak, die heerlijk romig en nootachtig is. 

 

2. Lekker veelzijdig: Wist je dat je van avocado ook ijs en brownies kunt maken of als boter kunt gebruiken in een bakrecept?

 

3. Kleurrijk: Wist je dat gekleurd eten je eetlust beïnvloed? Het voegt iets toe aan je smaak en je beleving. Een avocado is dus niet alleen gezond, als je hem combineert met andere kleurrijke ingrediënten staat dat ook nog eens heel erg vrolijk!

DekaMarkt_Avocadopagina_Wk22_
DekaMarkt_Avocadopagina_Wk22_2

Waarom avocado?

4. Vet gezond: Een avocado bestaat uit gezonde vetten. Ze geven je lang een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel weer trek hebt.

 

5. Ook om te smeren: Avocado’s bevatten enzymen en oliën die een droge huid of haardos helpen herstellen. Maak jouw eigen hydraterende masker door een avocado te prakken met wat honing of yoghurt en olijfolie.

 

6. Van de barbecue: Wist je dat een avocado van de grill ook heerlijk smaakt? Bestrooi ze met wat peper, zout en eventueel citroensap of tomatenblokjes...

DekaMarkt_Avocadopagina_Wk22_4

Wist je dat

  • Avocado’s aan bomen groeien? Deze avocadoboom kan tot wel 20 meter hoog worden. 
  • De kleur niet altijd iets zegt over de rijpheid van de avocado? Een groene avocado is daarom niet per se onrijp. Deze kleur is namelijk afhankelijk van het land van herkomst
  • Het rijpen gemiddeld 5 dagen duurt? De avocado’s worden langzaam opgewarmd om het rijpen te stimuleren. Als de juiste rijpheid bereikt is worden ze in stappen terug gekoeld. Zo krijgen ze geen schok en zijn ze langer houdbaar. 

Alles over onze telers

Benieuwd naar de herkomst van nog meer producten? Bekijk hieronder ons overzicht.