Appels van Hollandse bodem

In Nederland is de appel het meest populaire fruitsoort. Eén van Nederlands meest gewaardeerde appelsoorten is de Elstar. Deze appel dankt al decennialang zijn populariteit aan zijn rode wangen, zijn uitgebalanceerde zoetzure smaak en lange houdbaarheid. De Elstar wordt in augustus en september geplukt en blijft vaak tot mei goed. Dit prachtig, gezond product komt van Zuid-Limburgse bodem. Andere bekende appelsoorten zijn Kanzi appels en Hollandse Goudrenet appels.

Reis van land tot klant

Onze appels nemen we direct bij de Nederlandse teler af die de rijpe vruchten van de boom plukt en in de vrachtwagen laadt. Vervolgens
worden de appels en peren gecontroleerd, geselecteerd en geleverd aan al onze winkels. Door dit snelle proces, blijven de vruchten vers en hebben onze appels en peren zo’n lekkere bite. Zo gaan we dus voor de beste smaak voor de beste prijs. Bekijk het filmpje om de reis van onze appels te zien.

appels_en_peren
Afspelen
WS_720x400_elstarteler

Een volle rode kleur

“Ik wil een Elstar met een volle rode kleur”, zegt de Limburgse appelteler Michel Steinbusch, terwijl hij zijn boomgaarden keurt, “en ik weet dat de klanten van DekaMarkt dat ook willen.”

Herkomst Elstar

Maatschap Steinbusch is een gemengd bedrijf, fruitteelt en melkvee, dat Michel samen met zijn broer Jos voert. Michel is lid van de Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg. Michel is een uitermate professionele en gedreven fruitteler die zijn vak verstaat. Als teler kiest hij ervoor om zich met name te focussen op nieuwe smaakvolle rassen: zoals Junami, Morgana en Joly Red.

 

Daarnaast is Michel overtuigd van de unieke ligging van hun bedrijf. De unieke grondsoort löss en de heuvels waarop de...

WS_720x400_appelen_elstar

Maak één van deze drie recepten met appels of bekijk onze andere recepten met appels.

Verschillende appels
Bekijk alle appels

Wijn bij appels?

Het lijkt een vreemde combinatie. En inderdaad, bij een appeltje uit de hand past geen wijn. Maar verwerkt in gerechten ligt het anders. Eenmaal gegaard is een Elstar romig zoet en zachtzuur. Daar past een volle witte wijn als Meyer Pinot Blanc uitstekend bij. In combinatie met pittigheid komt een wijn als La Chasse Chardonnay in beeld. 

Heerlijk bij appelgerechten
Bekijk de verschillende wijnen