Het beste vers van onze boeren en telers

We weten van al onze versproducten waar ze vandaan komen. En dat is meestal uit de buurt. We werken nauw samen met onze boeren, telers en producenten. Ons vlees verwerken we op ambachtelijke wijze in eigen slagerij. Ons brood bakken we zelf in onze eigen bakkerij. En is een product niet goed genoeg? Dan krijg je het aankoopbedrag terug.

Onze tomatenteler

Elke week een nieuwe tros

Lekker hè? Zo´n handvol vuurrode smaakbommetjes. Onze tomatenteler Sietse van der Weij geeft aan de hand van een aantal vragen een kijkje in zijn keuken… of eigenlijk kas.

 

Meer lezen>>

 

Mooie stevige courgettes

Teler Johan Tielen (39) uit het Limburgse America praat vol passie over ´zijn´ courgettes. Niet zo gek ook. De liefde voor deze groente is hem met de paplepel ingegoten. Hij behoort tot de vierde generatie van de familie in het bedrijf.         

 

Meer lezen >>

Van prachtige bloem tot
Spinazie uit Lutjebroek

IJzersterke spinazie

Spinazie is fris, knapperig en heel gezond. Popeye is niet voor niets zo gek op spinazie; je wordt er ijzersterk van. Spinazie is het hele jaar verkrijgbaar en je kunt er ontzettend goed mee variëren. Maak bijvoorbeeld gezonde spinazieflensjes met een overheerlijke vulling van kipsalade. Lekker voor de lunch of als voorgerecht. Of een smoothie boordevol vitaminen! Voeg naast de spinazie ook druiven, appels en yoghurt toe.

Boordevol vitamine C

De paprika’s van DekaMarkt komen uit Harmelen, van kwekerij Midberg. Ze zitten boordevol vitamine C, per 100 gram bevatten rode paprika’s vier keer zoveel vitamine C als dezelfde hoeveelheid sinaasappel. De gele doen er nauwelijks voor onder. Daarnaast bevatten paprika’s veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. De groene paprika’s zijn in feite onrijp en iets bitterder. “We gebruiken die voor de stoplichten. Dat zijn de zakjes met daarin van elke kleur één paprika.”

Kleurige vitaminebom
Hollandse komkommer

Fris en gezond

Komkommers zitten boordevol vezels en mineralen. Door ze tussendoor als snack te eten, krijg je heel makkelijk je portie groenten binnen. De uiterst populaire vruchtgroente, zit boordevol vitaminen. Bovendien zijn komkommers caloriearm, maar vezel- en mineralenrijk en bestaan ongeveer 95 procent uit water. Maar ook dat is gezond, want gifstoffen worden gemakkelijk afgevoerd.

Alle lof voor witlof
Vers van het land