Fairtrade

Wat doet Fairtrade?

Fairtrade helpt boeren en werknemers in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.  De belangrijkste criteria voor boerenorganisaties zijn bijvoorbeeld het vaststellen van een minimumprijs en het aangaan van lange termijn handelsrelaties om zekerheid te bieden.

 

Het keurmerk

Fairtrade producten zijn te herkennen aan het groenblauwe Fairtrade logo. Zo kun je in één opslag zien dat het product voldoet aan de Fairtrade standaarden. Het keurmerk kun je op verschillende producten terugvinden, zoals producten met noten, cacao, koffie, thee, rietsuiker en zelfs katoen.

Het Fairtrade keurmerk is de internationale versie van het Max Havelaar keurmerk.

 

DekaMarkt vindt het belangrijk om haar klanten te helpen met duurzame keuzes maken. Je vindt daarom producten met het Fairtrade keurmerk in het assortiment, zoals onze 1 de Beste thee en 1 de Beste Ice tea. Deze producten kopen wij in met respect voor boer, natuur en mens.

Fair Trade

Naast Fairtrade huismerk producten kun je bij DekaMarkt ook terecht voor Fairtrade gecertificeerde merken zoals Ben & Jerry’s, Tony’s Chocolonely, Fairtrade Original en Clipper.