DekaMarkt neemt 19 DEEN filialen over

16 februari 2021

 

Vandaag heeft DEEN bekendgemaakt dat deze supermarktketen zal worden verkocht. DekaMarkt heeft overeenstemming bereikt met DEEN over de overname van 19 DEEN winkels. Deze winkels zullen worden omgebouwd naar DekaMarkt waarmee we straks ongeveer 100 filialen hebben. Onze klanten kunnen dan op nog meer plekken bij ons terecht.

 

Albert Voogd, namens DekaMarkt: “De winkels van Deen en DekaMarkt hebben veel overeenkomsten zoals een sterke focus op versproducten. Ook de manier waarop wij de omgang met onze klanten en medewerkers centraal stellen is zeer vergelijkbaar. De banden tussen onze familiebedrijven gaan ver terug en we kennen dezelfde Noord-Hollandse nuchterheid. Wij zijn dan ook verheugd dat we de DekaMarkt-formule verder kunnen versterken met de prachtige Deen filialen en zijn trots dat wij hun medewerkers aan boord mogen verwelkomen.

 

De transactie is nog afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, afstemming met de vakbonden en advies door de betrokken ondernemingsraden. De verwachting is dat de verkoop in de tweede helft van 2021 rond is, waarna de winkels zullen worden omgebouwd. Op dit moment is nog niet met zekerheid te zeggen welke 19 winkels DekaMarkt zullen worden. Hierover zal gaandeweg meer duidelijkheid komen.