DekaMarkt introduceert Vegetarisch Too Good To Go Pakket

Velsen-Noord, 31 augustus 2023 – Na een succesvolle pilot rolt DekaMarkt vanaf 1 september 2023 als eerste supermarktketen het Vegetarisch Too Good To Go Pakket landelijk uit. Bovendien werd nog een mijlpaal behaald: 500.000 geredde pakketten.

 

Vijf jaar geleden startte DekaMarkt als eerste supermarktketen landelijk de samenwerking met Too Good To Go, de grootste marktplaats voor voedseloverschotten wereldwijd. In plaats van producten met een naderende THT of TGT-datum aan het einde van de dag weg te gooien, worden deze in de winkel verzameld in een pakket en aangeboden via de anti-voedselverpillingsapp Too Good To Go. Klanten kunnen deze dan voor een klein bedrag in de winkel ophalen. Inmiddels zijn 500.000 pakketten gered van verspilling. Dit staat gelijk aan een vermeden uitstoot van 1,25 miljoen kg CO2e. Precies drie jaar geleden introduceerde DekaMarkt ook als eerste het Broodpakket in alle filialen.

Vegetarisch PakketNaast de populaire Verrassings- en Broodpakketten onderscheidt de supermarktketen zich nu opnieuw met de introductie van het Vegetarische Pakket. Het Vegetarische Pakket, dat wordt aangeboden voor €4.99, bevat nog goed te consumeren vegetarische producten. Hiermee bouwt DekaMarkt verder aan haar missie om duurzaamheid binnen de voedselbranche te bevorderen. Hummel: “Sinds de oprichting van DekaMarkt in 1941 zijn we gedreven om een verschil te maken in de maatschappij. Dat doen we aan de hand van vier pijlers: mens, gezondheid, product en milieu. We zijn ons ervan bewust dat voedselverspilling een enorme impact heeft op de laatste pijler en doen er dan ook alles aan om het terug te dringen. Zo doneren we al meerdere jaren aan de voedselbank en zijn er steeds meer verspillingskoelingen te vinden in onze winkels. Maar we zijn ambitieus en evalueren constant wat we nog meer kunnen doen. De introductie van de Vegetarische Pakketten is een mooie volgende zet die onze gezamenlijke impact nog verder vergroot.”

Ruim 7,5 jaar warm douchenAlle 104 DekaMarkt-filialen zijn op het platform van Too Good To Go aangesloten, en met succes. Door het redden van 500.000 pakketten heeft de supermarktketen een uitstoot van 1,25 miljoen kg CO2e vermeden. Dit staat gelijk aan 1.338 vliegtickets van Amsterdam naar New York of een warme douchebeurt die ruim 7,5 jaar duurt. “Ons doel was om de mijlpaal van 500.000 geredde pakketten in de Verspillingsvrije Week te behalen. We zijn ontzettend trots dat het eerder gelukt is. Samenwerken met Too Good To Go is een belangrijk onderdeel in onze strijd tegen voedselverspilling en het is geweldig om te zien hoe het ook de klant enthousiasmeert”, aldus Wouter Hummel, Formule Manager bij DekaMarkt.

Too Good To Go is eveneens verheugd over de inspanningen van DekaMarkt om voedselverspilling een halt toe te roepen. “Vijfhonderdduizend geredde pakketten is een fantastische mijlpaal in de samenwerking van DekaMarkt en Too Good To Go. Met de introductie van het Vegetarische Pakket kunnen mensen die vegetarisch willen eten makkelijker eten redden. Zo wordt er minder verspild en maken we samen nog meer positieve impact”, aldus Geertje Zeegers, Country Director Nederland.

Smakelijk eten!Sinds de oprichting in 1941 heeft DekaMarkt een passie voor goed, lekker, verantwoord en betaalbaar eten voor ieder huishouden. Met een uitgebreid assortiment versproducten en eigen akkerbouw-, melkvee- en productiebedrijven (slagerij, bakkerij, eigen keuken), mag DekaMarkt zich een specialist in ‘smakelijk eten’ noemen. ‘Smakelijk eten!’ is de belofte aan onze klanten en geeft aan waar DekaMarkt voor staat en wat we iedere dag aanbieden en wensen.