DekaMarkt Vlijtseweg Apeldoorn ‘Beste DekaMarkt van Nederland’

Velsen-Noord, 12 september 2023 – Na een spannende strijd is afgelopen zaterdag tijdens een spetterend finalefeest bij Claus in Hoofddorp de ‘Beste DekaMarkt van Nederland’ bekend gemaakt. Filiaal Vlijtseweg in Apeldoorn ging er met deze titel vandoor. Algemeen directeur DekaMarkt Bart Oprel reikte de prijs samen met Maarten Kat uit.

Algemeen directeur Bart Oprel: “Deze schone en opgeruimde winkel blonk uit in gastvrijheid. De producten zijn mooi en commercieel gepresenteerd en de schappen goed gevuld. Een terechte winnaar. Alle andere winkels verdienen ook een compliment voor hun inzet. Ze hebben enorm hun best gedaan om een klantvriendelijke, commerciële en verzorgde supermarkt neer te zetten voor onze klanten. ”

Supermarktmanager Robin Tellegen: “Ik ben superblij met deze titel en heel trots op mijn team. We hebben hier keihard voor gewerkt. In 2018 wonnen we ook al. Deze titel nog een keer binnen slepen voelt extra speciaal.”

Nog meer winnaarsVoor een eerlijke strijd waren de winkels onderverdeeld in drie categorieën: ‘Buurtsuper’, ‘Supermarkt’ en ‘Grote supermarkt’. De hoofdprijs was de titel ‘Beste DekaMarkt van Nederland’. Daarnaast werden er ook nog prijzen uitgereikt aan de winnaars per categorie. Waarland werd de beste buurtsuper, Blokker de beste supermarkt en DekaMarkt Vlijtseweg Apeldoorn de beste grote supermarkt. De winnende filialen vieren de winst met hun klanten. Klanten krijgen in de winkel een lekkere traktatie en profiteren van extra feestaanbiedingen. Voor de medewerkers is er taart.

AfvalraceDe winkelwedstrijd ging in januari van dit jaar van start met alle 104 winkels, onderverdeeld in drie categorieën: buurtsuper, supermarkt en grote supermarkt. Alle  winkels werden beoordeeld op aspecten als controle op verkoop alcohol en tabak, commerciële uitstraling, vakkennis, hygiëne en cijfers. Daarna volgden drie winkelrondes waarin collega’s van diverse afdelingen van het hoofdkantoor zoals marketing en commercie, de winkels punten gaven op hun vakgebied.

Eind mei werd per categorie de top 10 bekend gemaakt. Deze 30 winkels mochten verder strijden in de race om de titel. In juni en juli vielen er steeds meer winkels af. Uiteindelijk belandden 13 winkels in de finaleronde, die op 14 juli plaats vond. Collega’s uit verschillende disciplines binnen het bedrijf bezochten en beoordeelden die dag de filialen. Hierna bleven 9 winkels, 3 per categorie, over. Deze winkels kregen een uitnodiging voor het grote finalefeest bij Claus in Hoofddorp op.

Smakelijk eten!Sinds de oprichting in 1941 heeft DekaMarkt een passie voor goed, lekker, verantwoord en betaalbaar eten voor ieder huishouden. Met een uitgebreid assortiment versproducten en eigen akkerbouw-, melkvee- en productiebedrijven (slagerij, bakkerij, eigen keuken), mag DekaMarkt zich een specialist in ‘smakelijk eten’ noemen. ‘Smakelijk eten!’ is de belofte aan onze klanten en geeft aan waar DekaMarkt voor staat en wat we iedere dag aanbieden en wensen.