1 de Beste Aardappelen kruimig 1 kg
1. 99
per 1 KG
1. 99
Met de kruimige aardappelen van 1 de Beste kies je voor veelzijdige aardappelen. Je gebruikt ze namelijk voor veel gerechten. Zo stamp je ze gemakkelijk voor in de stamppot, maak je gepofte aardappelen of maak je er in een handomdraai een puree van. Bij Dirk haal je deze aardappelen voor de laagste prijs. Tip! Bewaar de aardappelen in een keukenkastje. Zo lang het koel en donker is, zit je goed en blijven ze lang houdbaar.
Omschrijving
Kruimige aardappelen
Ingrediënten
Ingrediënten: aardappel.
Voedingswaarden
Voedingswaarde per 100g
Energie Kilojoules (kJ) 371
Energie Kilocalorieën (kcal) 88
Vetten (g), waarvan 0
verzadigde vetzuren (g) 0
Koolhydraten (g), waarvan 19
suikers (g) 1
Voedingsvezel (g) 1.8
Eiwitten (g) 2
Zout (g) 0.005
Verplichte vermeldingen
Bewaaradvies
Koel, droog en donker bewaren.
Bereidingswijze
Koken: schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Laat ze in kokend water in circa 20 minuten gaar worden. Voeg een snufje zout toe als je het water opzet. Prik met een vork in de aardappel om te kijken of deze gaar is. Giet het water af en serveer. Variatietip: pof de aardappel (ingepakt in aluminium) in een voorverwarmde oven (200°C) circa 20 minuten. Snijd de aardappel open en vul hem met wat je lekker vindt. Een ongekookte aardappel pof je circa 45 minuten in de oven. Stampen: schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Laat ze in kokend water in circa 20 minuten gaar worden met het deksel op de pan. Giet het water af en laat ze in de pan even droog stomen zonder de deksel op de pan. Stamp de aardappelen fijn. Voeg naar smaak boter en melk toe tot je een gladde puree hebt. Breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Bereidingstip: door warme melk te gebruiken wordt de puree extra smeuïg. Variatietip: voeg seizoensgroenten toe aan de gestampte aardappelen. Frituren (140°C - 175°C): 1. Verwarm de frituurpan voor op 140°C. 2. Was en schil de aardappelen (indien gewenst) en snijd ze in frieten. 3. Bak de frieten circa 5 minuten op 140°C in de frituurpan. 4. Haal de frieten uit de olie; laat ze even uitlekken en rusten in een schaal. 5. Zet de frituur op 175°C en doe de frieten opnieuw in de olie als de frituur weer op temperatuur is. 6. Bak de frieten in circa 5 minuten goudgeel.
Meer informatie
Afzender en adres
1 de Beste Antwoordnummer 309, 1940 VB, Beverwijk klantenservice@detailresult.nl
Disclaimer
DekaMarkt doet er alles aan om de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. Echter, producten worden vaak verbeterd en daardoor kan informatie geregeld veranderen.

Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product. Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.